8.0.5 - VisualCron - Forum

Community forum

Support
2016-03-23T13:28:28Z
Changes so far in this version:

[FEATURE] Client: Improved connection speed for Servers with many Jobs
[FEATURE] Client: Added timeout property to Server connection
[FEATURE] Client: Progress bar and execution time is now updating in real time
[FEATURE] Client/Server: HTTP Task has been re-worked to handle Body and Headers better
[FEATURE] Client/Server: Cloud Tasks->Added Test filter and more remote file filters
[FEATURE] Client/Server: Remote File Trigger->Added optional download support
[FEATURE] Client/Server: Added new Task: Messaging->Pushbullet - Send message
[FEATURE] Client/Server: Added new Task: Messaging->Pushbullet - Send SMS
[FEATURE] Client/Server: Added new Task: Messaging->Pushbullet - Send file
[FEATURE] Client/Server: Added new Task: Messaging->Pushbullet - Upload file
[FEATURE] Client/Server: Added new Task: Messaging->Pushbullet - Send link
[FEATURE] Server: Increased logging for auto logon functionality
[FEATURE] Client:Server: FTP/SFTP Download Task->Added 3 options to better handle destination path in relation to source path
[FEATURE] Client/Server: Added new Task: SSRS Task (SQL Server Reporting Services)
[FEATURE] Client/Server: Added new Task: Image - Overlay image
[FEATURE] Client/Server: Added new Task: SAP - R/3 Job execute
[FEATURE] Server: Triggers->Now checking Time exceptions before polling for Trigger types: Remote file, Cloud file, Email and File (polling)
[FEATURE] Server: Mail Trigger->Now checking for not read email only when polling when Delete message on server or Leave message on server (mark as read is checked) is set
[BUGFIX] Server: Credential provider/Auto logon->Fixed issue with not identifying architecture correctly which could cause installation problems with Credential provider
[BUGFIX] Server: Better handling for situations when default user/group was deleted
[BUGFIX] Client: Fixed Test button issue in the Add/Edit Credential window
[BUGFIX] Server: Fixed a problem with PrevTask and Flow->On start
[BUGFIX] Server: Fixed issue with some email providers (like Gmail) in Email Task
[BUGFIX] Client/API: Fixed issue with import from Task Scheduler on Windows 10
[BUGFIX] Server: Fixed text delimiter issue in loops (where delimiter contained a split character)
[BUGFIX] Client/Server: Variables->Fixed a problem with displaying new lines in User Variables
[BUGFIX] Client: Popup Task->Fixed minor target selection problem
[BUGFIX] Server: Excel Convert Task->Fixed an issue with as specific document content
[BUGFIX] Server: File write Task->Fixed duplicate file name output (from 8.0.4)
[BUGFIX] API: Fixed a hang on fast connect/disconnect at Dispose
[BUGFIX] Client: Manage PGP Key rings->Fixed a problem with incompatiblity when exporting private keys
[BUGFIX] Server: Archive->Decompress-Gz->Fixed a problem with naming of extracted files (produced .tar file)
[BUGFIX] Server: Execute Task->Fixed a problem with not deleting a temp file causing empty temp file leftover
[BUGFIX] API: When creating new Task the default exit code is now set to prevent it from stopping at first Task
[BUGFIX] Client/Server: Fixed TLS 1.1 and 1.2 support issue for FTPS
[BUGFIX] Installer: Fixed a problem detecting previous version when installing
[BUGFIX] Client: Handled a problem resolving icons in Connection Explorer
[BUGFIX] Client: Fixed problem with CTRL+A in some text fields
[BUGFIX] Client: Credentials/Connections->Optimized combos for faster loading when having many Connections or Credentials
[BUGFIX] Client: Output window->Fixed search/replace enabling issue when switching output display type
[BUGFIX] Server: Remote File Trigger->Fixed a potential stack overflow crash
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Support
2016-03-23T19:19:07Z
New build, changes:

[FEATURE] Client: Improved connection speed for Servers with many Jobs
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Support
2016-03-24T10:39:29Z
New build, changes:

[FEATURE] Client: Added timeout property to Server connection
[BUGFIX] Server: Better handling for situations when default user/group was deleted
[BUGFIX] Client: Fixed Test button issue in the Add/Edit Credential window
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Matthew Moak
2016-03-26T15:47:37Z
Good morning,
We've noticed an error in the .zip file process that looks to be deleting the .zip file when trying to add files to the archive. See logs below:

The job starts by copying files from another server to this server, and then finishes with adding the files to a .zip file. However, the files never get added to the zip archive and the original .zip file gets deleted.

We have about 15 jobs like this that started failing with deleted zip files since we upgraded to version 8.01. We recently upgraded to version 8.04 hoping it would have been resolved (per some update notes from 8.02), but the problem continues. This problem doesn't occur every day, but it does happen several times a week. We are having to restore the original .zip file from the previous days backup to get the data back.

Please let me know if you need any other info.
Thanks,

Matthew Moak | Production Analyst II
Verisk Insurance Solutions - Underwriting
Phone: +1.979.393.9181 | Mobile: +1.979.571.0466


3/26/2016 4:00:00 AM Info Job started: Ops - Archive Log Files - iix-dmzftp1
3/26/2016 4:00:00 AM Info Task started: Copy logs files from iix-dmzftp1 to LogFileArchives (132600)
3/26/2016 4:00:14 AM Info Task completed (Success)->'Copy logs files from iix-dmzftp1 to LogFileArchives' (132600)
3/26/2016 4:00:14 AM Info Task started: Add new ServU log files to zip (132601)
3/26/2016 4:00:14 AM Debug SettingsAPI.TempFolder: C:\Windows\TEMP\VisualCron, exists: True
3/26/2016 4:00:26 AM Err Error in CompressZipFolder, ex: SevenZip.SevenZipException: The execution has failed due to the bug in the SevenZipSharp.
Please report about it to http://sevenzipsharp.cod...x.com/WorkItem/List.aspx , post the release number and attach the archive.
at OBOKIIHBDBPMCFALPGECCIFHCDJPEDKODDGK.DEIOCOLCLLOAPDPOCJGIJNMJFBLPAAPKGIBB.LLFHBCFKEPCADBBLGKCGDNAEJENGGDBNDNPG(String ) in C:\sourcefiles\code\VisualCronService\Jobs\TaskProcesses\File\Archive\clsProcessTaskArchiveCompress.vb:line 248
3/26/2016 4:00:26 AM Info Task completed (Failure)->'Add new ServU log files to zip' (132601)
3/26/2016 4:00:26 AM Info Task started: Job Failed - Warning Notification (132602)
3/26/2016 4:00:26 AM Info Job completed (Failure)->'Ops - Archive Log Files - iix-dmzftp1'
3/26/2016 4:00:27 AM Info Task Notification completed (Success)->'Job Failed - Warning Notification' (132602)
3/26/2016 4:00:51 AM Info JobAPI->Save->Saving Jobs (169) - in shut down: False

Support
2016-03-28T08:13:17Z
Originally Posted by: Matthew Moak 

Good morning,
We've noticed an error in the .zip file process that looks to be deleting the .zip file when trying to add files to the archive. See logs below:

The job starts by copying files from another server to this server, and then finishes with adding the files to a .zip file. However, the files never get added to the zip archive and the original .zip file gets deleted.

We have about 15 jobs like this that started failing with deleted zip files since we upgraded to version 8.01. We recently upgraded to version 8.04 hoping it would have been resolved (per some update notes from 8.02), but the problem continues. This problem doesn't occur every day, but it does happen several times a week. We are having to restore the original .zip file from the previous days backup to get the data back.

Please let me know if you need any other info.
Thanks,

Matthew Moak | Production Analyst II
Verisk Insurance Solutions - Underwriting
Phone: +1.979.393.9181 | Mobile: +1.979.571.0466


3/26/2016 4:00:00 AM Info Job started: Ops - Archive Log Files - iix-dmzftp1
3/26/2016 4:00:00 AM Info Task started: Copy logs files from iix-dmzftp1 to LogFileArchives (132600)
3/26/2016 4:00:14 AM Info Task completed (Success)->'Copy logs files from iix-dmzftp1 to LogFileArchives' (132600)
3/26/2016 4:00:14 AM Info Task started: Add new ServU log files to zip (132601)
3/26/2016 4:00:14 AM Debug SettingsAPI.TempFolder: C:\Windows\TEMP\VisualCron, exists: True
3/26/2016 4:00:26 AM Err Error in CompressZipFolder, ex: SevenZip.SevenZipException: The execution has failed due to the bug in the SevenZipSharp.
Please report about it to http://sevenzipsharp.cod...x.com/WorkItem/List.aspx , post the release number and attach the archive.
at OBOKIIHBDBPMCFALPGECCIFHCDJPEDKODDGK.DEIOCOLCLLOAPDPOCJGIJNMJFBLPAAPKGIBB.LLFHBCFKEPCADBBLGKCGDNAEJENGGDBNDNPG(String ) in C:\sourcefiles\code\VisualCronService\Jobs\TaskProcesses\File\Archive\clsProcessTaskArchiveCompress.vb:line 248
3/26/2016 4:00:26 AM Info Task completed (Failure)->'Add new ServU log files to zip' (132601)
3/26/2016 4:00:26 AM Info Task started: Job Failed - Warning Notification (132602)
3/26/2016 4:00:26 AM Info Job completed (Failure)->'Ops - Archive Log Files - iix-dmzftp1'
3/26/2016 4:00:27 AM Info Task Notification completed (Success)->'Job Failed - Warning Notification' (132602)
3/26/2016 4:00:51 AM Info JobAPI->Save->Saving Jobs (169) - in shut down: False



Please contact support@visualcron.com with a sample (export Job) that can reproduce this, as simple as possible.
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Support
2016-03-29T16:51:49Z
New build, changes:

[FEATURE] Client: Progress bar and execution time is now updating in real time
[BUGFIX] Server: Fixed a problem with PrevTask and Flow->On start
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Support
2016-04-01T07:23:21Z
New build, changes:

[FEATURE] Client/Server: Cloud Tasks->Added Test filter and more remote file filters
[BUGFIX] Server: Fixed issue with some email providers (like Gmail) in Email Task
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Support
2016-04-01T21:11:17Z
New build, changes:

[BUGFIX] Client/API: Fixed issue with import from Task Scheduler on Windows 10
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Support
2016-04-02T12:49:23Z
New build, changes:

[BUGFIX] Server: Fixed text delimiter issue in loops (where delimiter contained a split character)
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Support
2016-04-05T13:15:25Z
New build, changes:

[FEATURE] Client/Server: Remote File Trigger->Added optional download support
[FEATURE] Client/Server: Added new Task: Messaging->Pushbullet - Send message
[FEATURE] Client/Server: Added new Task: Messaging->Pushbullet - Send SMS
[FEATURE] Client/Server: Added new Task: Messaging->Pushbullet - Send file
[FEATURE] Client/Server: Added new Task: Messaging->Pushbullet - Upload file
[FEATURE] Client/Server: Added new Task: Messaging->Pushbullet - Send link
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Support
2016-04-06T17:30:56Z
New build, changes:

[FEATURE] Server: Increased logging for auto logon functionality
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
bbusse
2016-04-07T14:56:45Z
When I was doing some random clicking around i noticed a glitch in the Popup Tasks when editing it.

Edit Popup Task
Go to the Target Tab

My current settings are 'VisualCron Client' is checked, and I have 'Send to specific user(s)' radio button selected, with my ID checked.

Now to see the glitch, CHECK the box for 'Send to executing user', Uncheck 'VisualCron Client' at the top, and then select the other radio button 'Send to specific group(s)'.

Once you do that, the radio buttons go 'greyed out' and no matter what you check/uncheck they never become available again until you cancel and then go back and edit the task again. Logic error on when the buttons become available, nothing ever re-enables them :)

I'm running 8.0.4 on Server 2012 R2 doing some testing.

Support
2016-04-07T15:20:28Z
Originally Posted by: bbusse 

When I was doing some random clicking around i noticed a glitch in the Popup Tasks when editing it.

Edit Popup Task
Go to the Target Tab

My current settings are 'VisualCron Client' is checked, and I have 'Send to specific user(s)' radio button selected, with my ID checked.

Now to see the glitch, CHECK the box for 'Send to executing user', Uncheck 'VisualCron Client' at the top, and then select the other radio button 'Send to specific group(s)'.

Once you do that, the radio buttons go 'greyed out' and no matter what you check/uncheck they never become available again until you cancel and then go back and edit the task again. Logic error on when the buttons become available, nothing ever re-enables them :)

I'm running 8.0.4 on Server 2012 R2 doing some testing.



Thanks, we have now fixed that for next build.


Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Support
2016-04-13T17:05:15Z
New build, changes:

[BUGFIX] API: Fixed a hang on fast connect/disconnect at Dispose
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Support
2016-04-14T12:17:51Z
New build, changes:

[BUGFIX] Client: Manage PGP Key rings->Fixed a problem with incompatiblity when exporting private keys
[BUGFIX] Server: Archive->Decompress-Gz->Fixed a problem with naming of extracted files (produced .tar file)
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Support
2016-04-14T15:29:54Z
New build, changes:

[BUGFIX] Server: Execute Task->Fixed a problem with not deleting a temp file causing empty temp file leftover
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Support
2016-04-17T21:49:51Z
New build, changes:

[FEATURE] FTP/SFTP Download Task->Added 3 options to better handle destination path in relation to source path

Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Support
2016-04-18T12:18:38Z
New build, changes:

[FEATURE] Client/Server: Added new Task: SSRS Task (SQL Server Reporting Services)


Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Lee
2016-04-18T15:09:52Z
Hi guys
With the WebClient, it does not seem to save your File > Client Settings. E.g. if you do not want to see the popups for job Start/Stop etc.
When you log back in they have reset back to default (checked).
I have noticed this on 8.0.4 so not yet tested in 8.0.5.
Is this something that can be added to 8.0.5?
Thanks
Lee
Support
2016-04-18T16:16:14Z
Originally Posted by: Lee 

Hi guys
With the WebClient, it does not seem to save your File > Client Settings. E.g. if you do not want to see the popups for job Start/Stop etc.
When you log back in they have reset back to default (checked).
I have noticed this on 8.0.4 so not yet tested in 8.0.5.
Is this something that can be added to 8.0.5?
Thanks
Lee



We will add this later so unfortunately it will not make it for 8.0.5.
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Beylie
2016-04-18T18:35:05Z
Excellent job on
[FEATURE] Client:Server: FTP/SFTP Download Task->Added 3 options to better handle destination path in relation to source path
Very handy! 😃
Support
2016-04-18T18:46:35Z
New build, changes:

[BUGFIX] Client/Server: Fixed TLS 1.1 and 1.2 support issue for FTPS
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
bbusse
2016-04-18T19:46:43Z
Originally Posted by: Support 

New build, changes:

[BUGFIX] Client/Server: Fixed TLS 1.1 and 1.2 support issue for FTPS




This may have actually corrected the inability to connect via the client if TLS 1.0 Disabled for PCI Compliance reasons. I was testing with 8.0.4 and it wouldn't work with TLS 1.0 disabled but I just tried the latest 8.0.5 beta (Build 35281) and am not experiencing those issues.

Forum post regarding issue:
http://www.visualcron.co...ts&m=25190#post25190 


Brian
Support
2016-04-18T22:34:31Z
Originally Posted by: bbusse 

Originally Posted by: Support 

New build, changes:

[BUGFIX] Client/Server: Fixed TLS 1.1 and 1.2 support issue for FTPS




This may have actually corrected the inability to connect via the client if TLS 1.0 Disabled for PCI Compliance reasons. I was testing with 8.0.4 and it wouldn't work with TLS 1.0 disabled but I just tried the latest 8.0.5 beta (Build 35281) and am not experiencing those issues.

Forum post regarding issue:
http://www.visualcron.co...ts&m=25190#post25190 


Brian



Sounds strange. This fix is totally separated to the FTP Task and has nothing to do with the Client connection.
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
bbusse
2016-04-19T01:17:43Z
Originally Posted by: Support 


Sounds strange. This fix is totally separated to the FTP Task and has nothing to do with the Client connection.



Odd Indeed then. I confirmed it on another system. 8.0.4 not working with TLS 1.0 disabled (and TLS 1.2 enabled), upgrade to the latest 8.0.5 Beta.... and it works fine. Downgrade to 8.0.4 and it stops connecting again. All done locally on the same system, with 'Is local server' unchecked.
Users browsing this topic
Scroll to Top