Web Client installation failed - VisualCron - Forum

Community forum

Joen Jia
2015-05-13T20:18:27Z
I have upgraded on of our server to Version 7.6.5, encountering error when try to install web client.
Environment:Windows 2003 and IIS 6
WebClientInstallErr.png
Support
2015-05-13T22:22:08Z
Please try 7.6.6. - we are still working on some installation issues:

http://www.visualcron.co....aspx?g=posts&t=4940 
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Joen Jia
2015-05-14T14:21:24Z
Support
2015-05-14T15:54:13Z
Thanks, we will do some tests on Windows 2003 and IIS 6.0. Are you running 32 or 64 bit version of 2003?
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Joen Jia
2015-05-14T17:17:44Z
Hi,
Windows Server 2003 Standard Edition 32 bit, Service Pack 2
IIS 6
Thanks
Joen Jia
2015-05-14T18:46:31Z
I believe the Web Client is just a website on the server, you may can publish how to manually create it on IIS6 (or later versions).
pllompar
2015-05-29T12:49:46Z
Hi,

I've installed web client new version 7.6.6 and I cannot open the URL that it deploys. At first, it complained about authentication and after that it seems that some file (default.htm or similar) is missing.
I agree, maybe some documentation about setting up manually could help.
Server is W2008 64bit SP2.

Thanks!
Support
2015-05-29T12:51:43Z
Originally Posted by: pllompar 

Hi,

I've installed web client new version 7.6.6 and I cannot open the URL that it deploys. At first, it complained about authentication and after that it seems that some file (default.htm or similar) is missing.
I agree, maybe some documentation about setting up manually could help.
Server is W2008 64bit SP2.

Thanks!



Any installation error is vital. If you get an installation error it will not continue. Please post the error here.
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
pllompar
2015-05-29T12:54:43Z
No, the installation is correct. It detects the IIS 7.0 and deploys the site. But cannot be opened first, because of the authentication. And after, because no default document is set, just inherited from the web server.
Support
2015-05-29T15:18:05Z
Originally Posted by: pllompar 

No, the installation is correct. It detects the IIS 7.0 and deploys the site. But cannot be opened first, because of the authentication. And after, because no default document is set, just inherited from the web server.



Can you open the site in IIS and take some screenshots of authentication and exploring content etc?
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
pllompar
2015-06-01T09:22:51Z
Originally Posted by: Support 

Originally Posted by: pllompar 

No, the installation is correct. It detects the IIS 7.0 and deploys the site. But cannot be opened first, because of the authentication. And after, because no default document is set, just inherited from the web server.



Can you open the site in IIS and take some screenshots of authentication and exploring content etc?




Good morning,

Here some screenshots in the document. If you need additional info, let me know.  VC_WebClient.docx (280kb) downloaded 70 time(s).
Support
2015-06-01T09:27:58Z
Originally Posted by: pllompar 

Originally Posted by: Support 

Originally Posted by: pllompar 

No, the installation is correct. It detects the IIS 7.0 and deploys the site. But cannot be opened first, because of the authentication. And after, because no default document is set, just inherited from the web server.



Can you open the site in IIS and take some screenshots of authentication and exploring content etc?




Good morning,

Here some screenshots in the document. If you need additional info, let me know.  VC_WebClient.docx (280kb) downloaded 70 time(s).



Can we do some screen sharing to determine the state of your IIS installation? If so, please go to https://join.me  and click Share my screen. Send the 9 digit number to support@visualcron.com

Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Support
2015-06-01T12:27:06Z
An update. There seems to be an issue regarding Windows 2008 installation with IIS7. Our developers are looking in to this.
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
pllompar
2015-06-01T12:28:19Z
Support
2015-06-11T10:10:38Z
Support
2015-06-16T15:45:42Z
Did the new build work better for you?

For all users of Windows 2003 - the web client only supports installation on IIS 7 and later at the moment. This might change in the future.
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
pllompar
2015-06-17T13:47:20Z
Scroll to Top