VC 9.9.6 file upload to Amazon issue - VisualCron - Forum

Community forum

Marcin Rysicki
2022-03-22T09:02:34Z
Hello,

We have an 'issue' after installing VisualCron version 9.9.6 Pro on new environment.

Currently setting up a job with file upload/transfer to Amazon.

Unfortunately instead of what is VC help window providing, we are not seeing the exact tab menu when Adding Connection, for example there are missing two crucial fields: 'Access Key ID' and 'Secret Access Key':

visualcron_9-9-6_a.jpg visualcron_9-9-6_b.jpg

However, the above fields are still available within our previous VC version 9.8.0 Pro that we will migrate from very very soon.



Could you please have a look? Has something changed as for the Amazon connectivity within the newer version of VisualCron?

Thank you very much,
Marcin



Michael Fjellström
2022-03-22T10:03:16Z
Originally Posted by: Marcin Rysicki 

Hello,

We have an 'issue' after installing VisualCron version 9.9.6 Pro on new environment.

Currently setting up a job with file upload/transfer to Amazon.

Unfortunately instead of what is VC help window providing, we are not seeing the exact tab menu when Adding Connection, for example there are missing two crucial fields: 'Access Key ID' and 'Secret Access Key':

visualcron_9-9-6_a.jpg visualcron_9-9-6_b.jpg

However, the above fields are still available within our previous VC version 9.8.0 Pro that we will migrate from very very soon.



Could you please have a look? Has something changed as for the Amazon connectivity within the newer version of VisualCron?

Thank you very much,
Marcin





Hi Marcin,
It's just a property naming issue which will be fixed in the next version, for now you can consider Username and Password = Access key ID and Secret access key
Marcin Rysicki
2022-03-30T11:31:52Z
Hi,

I am facing another problem with connectivity to Amazon.

While on the same server I can make a connection via WinSCP using exact the same logon details, I can not do the same on VisualCron.

I am leaving empty value for Server address, filling correct username/password and adding default bucket.

2.jpg

Unfortunately VisualCron is responding with the below Connection error:

3.jpg

The visible difference is that the WinSCP uses s3.amazonaws.com host name and port: 443 and VisualCron allows to only choose Amazon protocol type from the drop down menu.

image.png

I also tried to use s3.amazonaws.com server in VC connection but it does not work.

Thank you,
Marcin
Michael Fjellström
2022-04-06T13:52:09Z
Originally Posted by: Marcin Rysicki 

Hi,

I am facing another problem with connectivity to Amazon.

While on the same server I can make a connection via WinSCP using exact the same logon details, I can not do the same on VisualCron.

I am leaving empty value for Server address, filling correct username/password and adding default bucket.

2.jpg

Unfortunately VisualCron is responding with the below Connection error:

3.jpg

The visible difference is that the WinSCP uses s3.amazonaws.com host name and port: 443 and VisualCron allows to only choose Amazon protocol type from the drop down menu.

image.png

I also tried to use s3.amazonaws.com server in VC connection but it does not work.

Thank you,
Marcin



Hi Marcin,

You should also select Region. And what error do you get when you try to connect via the connection explorer under tools?
Marcin Rysicki
2022-04-07T06:31:52Z
Originally Posted by: Michael Fjellström 

Originally Posted by: Marcin Rysicki 

Hi,

I am facing another problem with connectivity to Amazon.

While on the same server I can make a connection via WinSCP using exact the same logon details, I can not do the same on VisualCron.

I am leaving empty value for Server address, filling correct username/password and adding default bucket.

2.jpg

Unfortunately VisualCron is responding with the below Connection error:

3.jpg

The visible difference is that the WinSCP uses s3.amazonaws.com host name and port: 443 and VisualCron allows to only choose Amazon protocol type from the drop down menu.

image.png

I also tried to use s3.amazonaws.com server in VC connection but it does not work.

Thank you,
Marcin



Hi Marcin,

You should also select Region. And what error do you get when you try to connect via the connection explorer under tools?






Hi Michael,

First tested the old version 9.8.0:

I tried to use the region which is visible on the bucket address: eu-west-1, and first connection i tried with Server field left empty, and second log shows Server field populated with: s3.amazonaws.com

connect2amazon.jpg

2.jpg



After that I tried with 9.9.6:

First connection I tried with Server field empty, second connection with s3.amazonaws.com:

996pro1.jpg

996pro2.jpg


Please keep in mind that 9.8.0 version is on a different server than 9.9.6 version, however WinSCP can connect to Amazon using the same credentials and bucket from both servers.
Michael Fjellström
2022-04-08T09:38:06Z
Originally Posted by: Marcin Rysicki 

Originally Posted by: Michael Fjellström 

Originally Posted by: Marcin Rysicki 

Hi,

I am facing another problem with connectivity to Amazon.

While on the same server I can make a connection via WinSCP using exact the same logon details, I can not do the same on VisualCron.

I am leaving empty value for Server address, filling correct username/password and adding default bucket.

2.jpg

Unfortunately VisualCron is responding with the below Connection error:

3.jpg

The visible difference is that the WinSCP uses s3.amazonaws.com host name and port: 443 and VisualCron allows to only choose Amazon protocol type from the drop down menu.

image.png

I also tried to use s3.amazonaws.com server in VC connection but it does not work.

Thank you,
Marcin



Hi Marcin,

You should also select Region. And what error do you get when you try to connect via the connection explorer under tools?






Hi Michael,

First tested the old version 9.8.0:

I tried to use the region which is visible on the bucket address: eu-west-1, and first connection i tried with Server field left empty, and second log shows Server field populated with: s3.amazonaws.com

connect2amazon.jpg

2.jpg



After that I tried with 9.9.6:

First connection I tried with Server field empty, second connection with s3.amazonaws.com:

996pro1.jpg

996pro2.jpg


Please keep in mind that 9.8.0 version is on a different server than 9.9.6 version, however WinSCP can connect to Amazon using the same credentials and bucket from both servers.



Replied to your email.
Marcin Rysicki
2022-04-11T07:06:15Z
Originally Posted by: Michael Fjellström 

Originally Posted by: Marcin Rysicki 

Originally Posted by: Michael Fjellström 

Originally Posted by: Marcin Rysicki 

Hi,

I am facing another problem with connectivity to Amazon.

While on the same server I can make a connection via WinSCP using exact the same logon details, I can not do the same on VisualCron.

I am leaving empty value for Server address, filling correct username/password and adding default bucket.

2.jpg

Unfortunately VisualCron is responding with the below Connection error:

3.jpg

The visible difference is that the WinSCP uses s3.amazonaws.com host name and port: 443 and VisualCron allows to only choose Amazon protocol type from the drop down menu.

image.png

I also tried to use s3.amazonaws.com server in VC connection but it does not work.

Thank you,
Marcin



Hi Marcin,

You should also select Region. And what error do you get when you try to connect via the connection explorer under tools?






Hi Michael,

First tested the old version 9.8.0:

I tried to use the region which is visible on the bucket address: eu-west-1, and first connection i tried with Server field left empty, and second log shows Server field populated with: s3.amazonaws.com

connect2amazon.jpg

2.jpg



After that I tried with 9.9.6:

First connection I tried with Server field empty, second connection with s3.amazonaws.com:

996pro1.jpg

996pro2.jpg


Please keep in mind that 9.8.0 version is on a different server than 9.9.6 version, however WinSCP can connect to Amazon using the same credentials and bucket from both servers.



Replied to your email.





Hi Michael,

Unfortunately still did not receive any response on my profile/office email (spam folder also checked, empty).

Regards,
Marcin
Michael Fjellström
2022-04-11T09:09:17Z
Originally Posted by: Marcin Rysicki 

Originally Posted by: Michael Fjellström 

Originally Posted by: Marcin Rysicki 

Originally Posted by: Michael Fjellström 

Originally Posted by: Marcin Rysicki 

Hi,

I am facing another problem with connectivity to Amazon.

While on the same server I can make a connection via WinSCP using exact the same logon details, I can not do the same on VisualCron.

I am leaving empty value for Server address, filling correct username/password and adding default bucket.

2.jpg

Unfortunately VisualCron is responding with the below Connection error:

3.jpg

The visible difference is that the WinSCP uses s3.amazonaws.com host name and port: 443 and VisualCron allows to only choose Amazon protocol type from the drop down menu.

image.png

I also tried to use s3.amazonaws.com server in VC connection but it does not work.

Thank you,
Marcin



Hi Marcin,

You should also select Region. And what error do you get when you try to connect via the connection explorer under tools?






Hi Michael,

First tested the old version 9.8.0:

I tried to use the region which is visible on the bucket address: eu-west-1, and first connection i tried with Server field left empty, and second log shows Server field populated with: s3.amazonaws.com

connect2amazon.jpg

2.jpg



After that I tried with 9.9.6:

First connection I tried with Server field empty, second connection with s3.amazonaws.com:

996pro1.jpg

996pro2.jpg


Please keep in mind that 9.8.0 version is on a different server than 9.9.6 version, however WinSCP can connect to Amazon using the same credentials and bucket from both servers.



Replied to your email.





Hi Michael,

Unfortunately still did not receive any response on my profile/office email (spam folder also checked, empty).

Regards,
Marcin



Marcin,

I did respond to you via email.
image.png

Please make sure that you allow our email address so we can communicate there. I will send you a test mail to see if you receive it or not.

Scroll to Top