Error trying to uninstall/repair VisualCron 5.1.6 - VisualCron - Forum

Community forum

MCSupport
2011-11-01T14:33:15Z
I am getting errors from Visual Cron 5.1.6. Upgrading is not an option unfortunately.

The main error I am getting occurs when logging in to the system. VCtray has an error:

Exception ECExcetption in module VCTray.exe at 000213BD
Could not load file or assembly 'System.Windows.Forms, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=<<REMOVED BY POSTER>>' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.


I have been able to uninstall and re-install VC to resolve most errors in the past, however this is not the case in this instance.

If I try either repair or remove and I get the following error:

Error 1001: Exception occurred while initializing the installation:
System.Configuration.ConfigurationErrorsException: Configuration system failed to initialize.

I need to know either what is causing the error, or how to manually uninstall VC so that I may attempt to re-install and get this back up and running.

Thank you in advance for your help
Support
2011-11-01T14:35:28Z
Please try this to remove it first - then install again:

http://www.visualcron.co...m.aspx?g=posts&t=820 
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
MCSupport
2011-11-01T15:00:36Z
I cannot run the utility(http://neteject.com/download/VisualCron/InstallCleanup/InstallCleanup.application)

and step 2 references installutil.exe from here http://neteject.com/installutil.exe 
which does not exist.

Is there a new location for the installutil?

Thank you
Support
MCSupport
2011-11-01T15:21:10Z

Running installutil.exe /u VisualCronService.exe

results in the following error at the command prompt:

Exception occurred while initializing the installation:
System.Configuration.ConfigurationErrorsException: Configuration system failed to initialize.

Any other options, or places to check what could be causing this error?



Support
2011-11-01T15:26:46Z
Try downloading the silent install in downloads section. Extract the files into the VisualCron folder. Then run the command again.
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
MCSupport
2011-11-01T15:44:14Z
Do you mean the silent for version 6.0.3 from the Download tab above?

If not, is it possible to get a link?

Thank you so much for your help so far.
Support
2011-11-01T15:45:18Z
Yes, that one. It does not matter which version, just so that you extract any full installation in that folder.
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
MCSupport
2011-11-01T16:25:21Z
Extracted to folder (6.0.3) I then copied the contents of folder 6.0.3 to c:\Program files\Visualcron\

I then ran the previous command
"installutil.exe /u VisualCronService.exe"

and received the same error as before.

Any further options and places to look would be greatly appreciated.

Thank you,
Support
2011-11-01T16:26:38Z
Have you rebooted anytime and tried again?
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
MCSupport
2011-11-01T21:42:05Z
I was just able to restart the system, and same error as before happens when running "installutil.exe /u VisualCronService.exe" from the commandline.

Support
2011-11-02T07:21:15Z
Something have happened to your .NET installation. Here is a topic regarding this. You need to uninstall and install .NET in the order described:

http://connect.microsoft...-machine-config-line-146 
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
MCSupport
2011-11-09T20:42:12Z
Status Update / Final Fix

I was able to finally uninstall VisualCron (to do a reinstall) with the "installutil.exe /u VisualCronService.exe" after doing what was linked above (duplicated below for reference)

To resolve I did the following
1) Uninstalled .NET 3.5 SP1
2) Uninstalled .NET 2.0 SP2
3) Uninstalled .NET 2.0

note: Have to do it in that order (newest to oldest - since 3.5 is wrapper dependent on 2.0)

Then I installed
4) .NET 2.0
5) .NET 2.0 SP2
6) .NET 3.5 SP1

I then re-installed and everything was happy in the server room again..

Thank you very much for your assistance.
Support
2011-11-09T20:48:58Z
Thank you very much for your feedback, patience and detailed description.
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Scroll to Top