[Solved] AD logon - VisualCron - Forum

Community forum

Peter Larsen
2015-02-10T11:10:45Z
Hi,
I'm new to VisualCron version 7 and can't get AD logon to work.
When opening the client, a logon window appears and I add my AD credentials which fails with the error "login failed, no such user exist on server".
In settings|users/logon tab I have added the domain controller and added credentials in the box next to the right.
In User permissions I first added a AD group (which did not work) and then my AD account in the Users tab, but still no luck.
How to get this to work/what is missing ??
thanks.
Support
2015-02-10T11:29:29Z
- Go to Server settings->Log->Check extended debugging.
- Try to logon
- Check the log_ServerDATE.txt for errors
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Peter Larsen
2015-02-10T11:36:42Z
Originally Posted by: Support 

- Go to Server settings->Log->Check extended debugging.
- Try to logon
- Check the log_ServerDATE.txt for errors



Err Login failed, using user name 'xxxxxx' (658684da-ef96-41cd-a73f-45cbd81cdbb7) - No such user.

A funny thing - when logon using the admin account, this line appears in the log:
Err Login failed, using user name 'admin' (8b6f74f8-f9b9-44fe-93cc-9fce5b460697) - Wrong password

but further down this line appears:
Info User "VisualCron Default Admin" (admin) - Logged in successfully through IPC (b315daa5-bb61-48da-b512-39187d3fbe22)
Support
2015-02-10T12:24:45Z
Originally Posted by: Peter Larsen 

Originally Posted by: Support 

- Go to Server settings->Log->Check extended debugging.
- Try to logon
- Check the log_ServerDATE.txt for errors



Err Login failed, using user name 'xxxxxx' (658684da-ef96-41cd-a73f-45cbd81cdbb7) - No such user.

A funny thing - when logon using the admin account, this line appears in the log:
Err Login failed, using user name 'admin' (8b6f74f8-f9b9-44fe-93cc-9fce5b460697) - Wrong password

but further down this line appears:
Info User "VisualCron Default Admin" (admin) - Logged in successfully through IPC (b315daa5-bb61-48da-b512-39187d3fbe22)



Must be more information in the log? Perhaps you need a Credential for accessing AD?

Do you get wrong password in log each time after succesful logon with admin account?
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Peter Larsen
2015-02-10T12:41:22Z
Can I email the entire log to you ??
Support
2015-02-10T13:28:04Z
Peter Larsen
2015-02-11T09:02:15Z
Originally Posted by: Support 

Yes, support@visualcron.com



The trick is to enable "Use Active Directory Logon" in the "Add/Update Server" form found through "Manage Servers".
I have added two entries in the "Manage Servers" form, one for AD logon and one for the local admin.
Add your AD Group in the "User Permissions" form to control who, of your AD users, that should be admins etc.
That did it.

Thanks to VisualCron for support.
Support
2015-02-11T14:35:09Z
Thanks for the feedback!
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Scroll to Top