Failed to Connect to Credential Provider - 7.6.5 version - VisualCron - Forum

Community forum

LaurentCL
2016-08-09T09:06:25Z
Hi,

We are currenlty migrating windows scheduler jobs (WS2003) to Visual Cron (WS2012 R2).
System is X64.

We enabled the "Do not Require CTRL + ALT + DEL" policy as we need to execute foreground applications.
However, task is always failing with message : "Desktop Unlock/Logon failed in task: Exécuter, reason: Failed to connect to Credential Provider"

I activated extended debbuging, and I can see some warnings :

Quote:


09/08/16 11:01:30 AM Info Job started: notepad
09/08/16 11:01:30 AM Debug MessageSend (ToAll) To (Empty) : TriggerResult
09/08/16 11:01:30 AM Debug MessageSend (ToAll) To (Empty) : TriggerResult
09/08/16 11:01:30 AM Debug MessageSend (ToAll) To (Empty) : TriggerResult
09/08/16 11:01:30 AM Info User 'VisualCron Default Admin' - Ran Job: notepad
09/08/16 11:01:30 AM Debug 2016-08-09 09:01:30.793: MessageSend To (Private) uuid:627a149d-87ce-4cfb-8b0b-9c4e8def90f9;id=12: JobRunResult
09/08/16 11:01:30 AM Debug MessageSend (ToAll) To (Empty) : VCJobProcess
09/08/16 11:01:30 AM Debug MessageSend (ToAll) To (Empty) : VCJobProcess
09/08/16 11:01:30 AM Debug MessageSend (ToAll) To (Empty) : VCJobProcess
09/08/16 11:01:30 AM Debug MessageSend (ToAll) To (Empty) : JobStats
09/08/16 11:01:30 AM Debug MessageSend (ToAll) To (Empty) : JobStats
09/08/16 11:01:30 AM Debug MessageSend (ToAll) To (Empty) : JobStats
09/08/16 11:01:30 AM Debug SendJobStats->Ended (09/08/16 11:01:30 AM)
09/08/16 11:01:30 AM Info Skipping Condition check because the Job was run manually.
09/08/16 11:01:30 AM Debug Next action: ActionContinue
09/08/16 11:01:30 AM Debug Calling GetNextTaskProcess()
09/08/16 11:01:30 AM Debug Next Task is: Exécuter
09/08/16 11:01:30 AM Debug Next action: ActionContinue
09/08/16 11:01:30 AM Debug Calling StartTaskProcess() with Task: Exécuter (0)
09/08/16 11:01:30 AM Info Task started: Exécuter (2311)
09/08/16 11:01:30 AM Debug MessageSend (ToAll) To (Empty) : VCTaskProcess
09/08/16 11:01:30 AM Debug MessageSend (ToAll) To (Empty) : VCTaskProcess
09/08/16 11:01:30 AM Debug MessageSend (ToAll) To (Empty) : VCTaskProcess
09/08/16 11:01:30 AM Debug MessageSend (ToAll) To (Empty) : TaskStats
09/08/16 11:01:30 AM Debug MessageSend (ToAll) To (Empty) : TaskStats
09/08/16 11:01:30 AM Debug MessageSend (ToAll) To (Empty) : TaskStats
09/08/16 11:01:30 AM Debug Interactive logon: LoginIfNeeded() invoked for user: userweuse, password is not empty
09/08/16 11:01:30 AM Debug Interactive logon: Could no find screensaver configuration found for user: .DEFAULT
09/08/16 11:01:30 AM Debug Interactive logon: Could no find screensaver configuration found for user: S-1-5-19
09/08/16 11:01:30 AM Debug Interactive logon: Could no find screensaver configuration found for user: S-1-5-20
09/08/16 11:01:30 AM Debug Interactive logon: Could no find screensaver configuration found for user: S-1-5-21-2052699199-3915784498-1582209984-101599
09/08/16 11:01:30 AM Debug Interactive logon: Could no find screensaver configuration found for user: S-1-5-18
09/08/16 11:01:30 AM Debug Interactive logon: Screensaver is not running.
09/08/16 11:01:30 AM Debug Interactive logon: Dumping sessions.
09/08/16 11:01:30 AM Debug Interactive logon: Session id: 0, username: , state: WTSDisconnected
09/08/16 11:01:30 AM Debug Interactive logon: Session id: 1, username: , state: WTSConnected
09/08/16 11:01:30 AM Debug Interactive logon: Session id: 2, username: userweuse, state: WTSActive
09/08/16 11:01:30 AM Debug Interactive logon: Session id: 65536, username: , state: WTSListen
09/08/16 11:01:30 AM Debug Interactive logon: Sessions dump ended.
09/08/16 11:01:30 AM Debug Interactive logon: Active Console Session id = 1
09/08/16 11:01:30 AM Debug Interactive logon: Active User Name =
09/08/16 11:01:30 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Create file - retry: 0
09/08/16 11:01:30 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Invalid value (-1)
09/08/16 11:01:30 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Pipe busy - waiting for 10 seconds
09/08/16 11:01:30 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Wait named pipe failed - try EstablishConnection again
09/08/16 11:01:32 AM Debug 2016-08-09 09:01:32.371: MessageRecived From (in) uuid:627a149d-87ce-4cfb-8b0b-9c4e8def90f9;id=12: Ping
09/08/16 11:01:32 AM Debug 2016-08-09 09:01:32.371: MessageSend To (Private) uuid:627a149d-87ce-4cfb-8b0b-9c4e8def90f9;id=12: Ping
09/08/16 11:01:32 AM Debug 2016-08-09 09:01:32.403: MessageRecived From (in) uuid:627a149d-87ce-4cfb-8b0b-9c4e8def90f9;id=13: Ping
09/08/16 11:01:32 AM Debug 2016-08-09 09:01:32.403: MessageSend To (Private) uuid:627a149d-87ce-4cfb-8b0b-9c4e8def90f9;id=13: Ping
09/08/16 11:01:32 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Create file - retry: 1
09/08/16 11:01:32 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Invalid value (-1)
09/08/16 11:01:32 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Pipe busy - waiting for 10 seconds
09/08/16 11:01:32 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Wait named pipe failed - try EstablishConnection again
09/08/16 11:01:34 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Create file - retry: 2
09/08/16 11:01:34 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Invalid value (-1)
09/08/16 11:01:34 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Pipe busy - waiting for 10 seconds
09/08/16 11:01:34 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Wait named pipe failed - try EstablishConnection again
09/08/16 11:01:36 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Create file - retry: 3
09/08/16 11:01:36 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Invalid value (-1)
09/08/16 11:01:36 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Pipe busy - waiting for 10 seconds
09/08/16 11:01:36 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Wait named pipe failed - try EstablishConnection again
09/08/16 11:01:38 AM Debug 2016-08-09 09:01:38.856: MessageRecived From (in) uuid:627a149d-87ce-4cfb-8b0b-9c4e8def90f9;id=11: Ping
09/08/16 11:01:38 AM Debug 2016-08-09 09:01:38.856: MessageSend To (Private) uuid:627a149d-87ce-4cfb-8b0b-9c4e8def90f9;id=11: Ping
09/08/16 11:01:38 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Number of retries exceeded - exiting
09/08/16 11:01:38 AM Debug Interactive logon: Workstation is locked = False
09/08/16 11:01:38 AM Debug Interactive logon: Multiple sessions allowed = True
09/08/16 11:01:38 AM Debug Interactive logon: There is no interactive user. Logging in target user.
09/08/16 11:01:38 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Create file - retry: 0
09/08/16 11:01:38 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Invalid value (-1)
09/08/16 11:01:38 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Pipe busy - waiting for 10 seconds
09/08/16 11:01:38 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Wait named pipe failed - try EstablishConnection again
09/08/16 11:01:40 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Create file - retry: 1
09/08/16 11:01:40 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Invalid value (-1)
09/08/16 11:01:40 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Pipe busy - waiting for 10 seconds
09/08/16 11:01:40 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Wait named pipe failed - try EstablishConnection again
09/08/16 11:01:42 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Create file - retry: 2
09/08/16 11:01:42 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Invalid value (-1)
09/08/16 11:01:42 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Pipe busy - waiting for 10 seconds
09/08/16 11:01:42 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Wait named pipe failed - try EstablishConnection again
09/08/16 11:01:44 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Create file - retry: 3
09/08/16 11:01:44 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Invalid value (-1)
09/08/16 11:01:44 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Pipe busy - waiting for 10 seconds
09/08/16 11:01:44 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Wait named pipe failed - try EstablishConnection again
09/08/16 11:01:46 AM Debug Interactive logon: EstablishConnection->Number of retries exceeded - exiting
09/08/16 11:01:46 AM Debug Interactive logon: Exception in LoginIfNeeded, exception: InteractiveLogonComponent.ILCException: Failed to connect to Credential Provider
at DMKKGLIMCJDNDCNFFAHFGECPGMEIKAIAPILJ.DKMDMPDOBJBEEEAHDMIHGAMIDLNCHCEEDOAA.NONIDPAJGFBKNBMPKPMDBPBFEKPHMMKEHIJA(String , String , String )
at InteractiveLogonComponent.CInteractiveLogonComponent.GCNJLKPCAALGENLLIIGBLMLJAOKAGIDLBDOB(String , String , String )
at InteractiveLogonComponent.CInteractiveLogonComponent.LoginIfNeeded(String user, String pass, String domain)
09/08/16 11:01:46 AM Err Desktop Unlock/Logon failed in task: Exécuter, reason: Failed to connect to Credential Provider



Do you have an idea why we face the issue ?

FYI, we use version : 7.6.5, and we can't upgrade it.

Thanks and Regards,

Laurent
LaurentCL
2016-08-10T07:52:44Z
Hi,

This is a really blocking issue... @Support : can you please help us ?
Support
2016-08-10T13:10:47Z
Try rebooting the server. In version 8 we have made some changes to handle "locks" that could happen if someone else logs on to a session (as this might "disturb" the VisualCron implementation). We advise you to upgrade as soon as possible.
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Scroll to Top