Community forum

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
View
Go to last post Go to first unread
Offline rayudu  
#1 Posted : Friday, September 21, 2018 10:04:46 PM(UTC)
rayudu

Rank: Paid support

Joined: 8/16/2018(UTC)
Posts: 12

Thanks: 4 times
Hello Everyone,
Issue:
Visual cron service is not starting in services.msc
Even if we started manually, just after refreshing the services window, that is getting stopped.


Description:
We have a new server and at first, Visual cron is installed in D drive.. At this point, it was working fine.
But, due to requirement, the drive was named to G from D.
Then again it was made as D and then uninstalled Visual cron.
Finally, drive was named to G and then installed VisualCron 8.2.7 selecting that folder in G drive.

Note: We tried the same with latest version 8.3.6 also and same issue was there

Now we are unable to open visual cron.
For first time after login.. Error: cannot open visualcron service on computer is coming(The error is probably due to user permissions - was mentioned in same window)
Getting connection failed to localhost error even after waiting for more minutes..

In services.msc, when we checked.. Visual cron is showing as stopped . When we started this, again it is getting stopped automatically even after pressing refresh in services window.

We checked and can find the following error
9/21/2018 2:29:40 AM Err Error loading settings: System.IO.DirectoryNotFoundException: Could not find a part of the path 'D:\Nielsen\VisualCron\settings\settings_server.xml'.
at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
at System.IO.FileStream.Init(String path, FileMode mode, FileAccess access, Int32 rights, Boolean useRights, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, SECURITY_ATTRIBUTES secAttrs, String msgPath, Boolean bFromProxy, Boolean useLongPath, Boolean checkHost)
at System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, String msgPath, Boolean bFromProxy, Boolean useLongPath, Boolean checkHost)
at System.IO.StreamReader..ctor(String path, Encoding encoding, Boolean detectEncodingFromByteOrderMarks, Int32 bufferSize, Boolean checkHost)
at System.IO.StreamReader..ctor(String path, Encoding encoding, Boolean detectEncodingFromByteOrderMarks, Int32 bufferSize)
at System.IO.StreamReader..ctor(String path, Encoding encoding)
at OBOKIIHBDBPMCFALPGECCIFHCDJPEDKODDGK.DNIKJOPGFECCBCCDJLGCJELOJOLMFDAAMPOL.AFPAJLJGMPPLGGPABDOPLIPDADFDPIMBMKKE(String , Boolean , Boolean ) in C:\sourcefiles\code\VisualCronService\Settings\apiSettings.vb:line 373


Got following in log_trayclient file
8/23/2018 5:21:24 AM Could not connect to server. Error: There was no endpoint listening at net.pipe://localhost/VisualCron/ that could accept the message. This is often caused by an incorrect address or SOAP action. See InnerException, if present, for more details.

Following error in log_server
Error: System.IO.DirectoryNotFoundException: Could not find a part of the path 'D:\Nielsen....*

In server_startup log, we can see that for settings, VisualCron is still referring to D drive even after relabelling that to G drive.. D:\Nielsen\VisualCron\settings
We have checked and the drive relabel process was entirely correct and looks similar as in other working servers.


We have tried with 8.3.6 version of VC also and same problem exists


Someone help us to get visualcron service started and running.

Edited by moderator Wednesday, September 26, 2018 4:30:30 PM(UTC)  | Reason: Adding more info

Offline Gavin  
#2 Posted : Tuesday, September 25, 2018 10:27:12 AM(UTC)
Gavin

Rank: Paid support

Joined: 10/7/2013(UTC)
Posts: 9
United Kingdom
Location: Oxford

Hi, can anyone from support provide some guidance on this issue?
Offline Support  
#3 Posted : Tuesday, September 25, 2018 11:23:39 AM(UTC)
Support

Rank: Official support

Joined: 2/23/2008(UTC)
Posts: 11,178

Thanks: 869 times
Was thanked: 445 time(s) in 423 post(s)
Hi,

there are two places to check for. First you need to ensure that the VisualCron service is stopped.

1. look at server_settings.xml and update any paths there
2. edit the registry and update the path to the right server_settings.xml. You find it in Local machine->Software->V-C->ServerSettingsFolder

Start the VisualCron service.
Henrik
Support
http://www.visualcron.com
Please like VisualCron on facebook!
thanks 1 user thanked Support for this useful post.
rayudu on 9/25/2018(UTC)
Offline rayudu  
#4 Posted : Tuesday, September 25, 2018 6:45:59 PM(UTC)
rayudu

Rank: Paid support

Joined: 8/16/2018(UTC)
Posts: 12

Thanks: 4 times
Thanks for your help Gavin and support.

Editing the registry solved the issue
Users browsing this topic
Guest (4)
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Scroll to Top