SFTP connection issue - times out when testing but works in Connection... - VisualCron - Forum

Community forum

mkrag
  •  mkrag
  • Paid support Topic Starter
2020-10-15T12:52:35Z
I have added a new SFTP connection to an external partner (port 22, username/password authentication, in VisualCron 9.3.5 and now also in 9.4.0), and when I then go into "Connection Explorer" I can connect to the server and browse the server, download files, etc. without problems, as expected.

But if I use the same connection in a task, it will time out - and if I open "Manage Connections", open the new connection and click the "Test" button , it also times out ("Connection test failed. Error: Connection timeout").

What could cause the connection to time out when testing or using it in a task, while it works as expected when opened through the "Connection Explorer"?

Thanks in advance!
Svein Nybak
2020-10-20T09:51:16Z
Hi,

Check your SSH key setting. It falls out when updating.

S
mkrag
  •  mkrag
  • Paid support Topic Starter
2020-10-22T13:14:08Z
Hi Svein - thanks, but I don't think that is the problem. I can connect through the Connection Explorer without problems, but Test always times out.

BR
Support
2020-10-23T07:46:19Z
Originally Posted by: mkrag 

Hi Svein - thanks, but I don't think that is the problem. I can connect through the Connection Explorer without problems, but Test always times out.

BR



Hi,

That sounds odd. We haven't heard of a case like that before. Would it be possible for us to get a test account to that partiular SFTP? If so, please send it to support@visualcron.com
Michael
Support
http://www.visualcron.com 

Please like  VisualCron on facebook!
mkrag
  •  mkrag
  • Paid support Topic Starter
2020-10-23T11:55:03Z
Hi Michael,

Thanks, I have sent an email as requested.

Best regards,
Michael
Scroll to Top