CPU usage Issue - VisualCron - Forum

Community forum

Mayank Goyel
2010-07-26T15:36:05Z
Hi All,

We are using our API model to interact with Visual Cron server from our application. We have noticed that Visual Cron service consumes 100% CPU usages sometimes during job creation/task creation.

The only way to come out this situation is to kill Visual Cron service.

Could you please suggest some way to deal with this issue?
Support
2010-07-26T22:23:52Z
What exactly are you doing when this happens?
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Mayank Goyel
2010-07-27T07:14:46Z
Actually, we are creating a new job/tasks using Visual Cron API. During creation of job/tasks, if we missed to set some properties or of we set some invalid values for some properties then Visual Cron service consumes 100% CPU usage for a long time before throwing an exception.

We have to kill the Visual Cron Service to resolve the issue.
Support
2010-07-27T10:18:37Z
Please let us know what kind of settings/Job you sent so we can reproduce this. Just send that sample to support@visualcron.com
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
lfmontalvo
2014-05-30T20:13:12Z
This is still an issue. Whenever a try to create a job via de API if the job has a trigger where DayType is true the API takes a long time to respond and the CPU usage goes up significantly. If DayType is false, it works ok. Here is the sample code:

Dim trigger As TriggerClass = job.AddTrigger(TimeClass.TimeTriggerT.Custom)
trigger.Description = "Every weekday"

trigger.TTime.AllYears = True
trigger.TTime.AllMonths = True
trigger.TTime.AllDays = False ' These two are the trouble ones.
trigger.TTime.DayType = False ' These two are the trouble ones.
trigger.TTime.DaysIsBetween = True
trigger.TTime.DayBetweenStart = 0
trigger.TTime.DayBetweenStop = 4
trigger.TTime.Hours(0) = True
trigger.TTime.Minutes(0) = True
trigger.TTime.Seconds(0) = True
s.Jobs.Update(job)
Support
2014-05-30T21:33:18Z
Originally Posted by: lfmontalvo 

This is still an issue. Whenever a try to create a job via de API if the job has a trigger where DayType is true the API takes a long time to respond and the CPU usage goes up significantly. If DayType is false, it works ok. Here is the sample code:

Dim trigger As TriggerClass = job.AddTrigger(TimeClass.TimeTriggerT.Custom)
trigger.Description = "Every weekday"

trigger.TTime.AllYears = True
trigger.TTime.AllMonths = True
trigger.TTime.AllDays = False ' These two are the trouble ones.
trigger.TTime.DayType = False ' These two are the trouble ones.
trigger.TTime.DaysIsBetween = True
trigger.TTime.DayBetweenStart = 0
trigger.TTime.DayBetweenStop = 4
trigger.TTime.Hours(0) = True
trigger.TTime.Minutes(0) = True
trigger.TTime.Seconds(0) = True
s.Jobs.Update(job)



Which version are you running and are you connecting locally or remotely?
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
Scroll to Top