SQL Explorer: Oracle connections give error - VisualCron - Forum

Community forum

Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
View
Go to last post Go to first unread
Offline Jon Tofte-Hansen  
#1 Posted : Tuesday, January 21, 2020 11:12:19 AM(UTC)
Jon Tofte-Hansen

Rank: Paid support

Joined: 2/4/2016(UTC)
Posts: 112
Denmark
Location: Hovedstaden, Copenhagen

Thanks: 8 times
Was thanked: 17 time(s) in 13 post(s)
Experienced on server/client 9.1 and 9.0.

I get a "License not found" (Devart) error when I try to open connections to Oracle databases in SQL Explorer:
SQL_Explorer_Oracle_Error.png

The Oracle connections work in SQL tasks.
MS SQL Server connections work as expected in SQL Explorer.

Edited by moderator Wednesday, February 12, 2020 1:18:18 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Offline Support  
#2 Posted : Tuesday, January 21, 2020 12:57:12 PM(UTC)
Support

Rank: Official support

Joined: 12/1/2015(UTC)
Posts: 299

Thanks: 44 times
Was thanked: 15 time(s) in 14 post(s)
Originally Posted by: Jon Tofte-Hansen Go to Quoted Post
Experienced on server/client 9.1 and 9.0.

I get a "License not found" (Devart) error when I try to open connections to Oracle databases in SQL Explorer:
SQL_Explorer_Oracle_Error.png

The Oracle connections work in SQL tasks.
MS SQL Server connections work as expected in SQL Explorer.


Can you show screenshots of your connection settings? either here or mail to support@visualcron.com
Michael
Support
http://www.visualcron.com

Please like VisualCron on facebook!
Offline Jon Tofte-Hansen  
#3 Posted : Tuesday, January 21, 2020 2:36:29 PM(UTC)
Jon Tofte-Hansen

Rank: Paid support

Joined: 2/4/2016(UTC)
Posts: 112
Denmark
Location: Hovedstaden, Copenhagen

Thanks: 8 times
Was thanked: 17 time(s) in 13 post(s)
With generalized parameters:
SQL_Explorer_Oracle_Error2.png

OS is Win 2019 standard.

Edited by user Tuesday, January 21, 2020 4:30:30 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Offline Support  
#4 Posted : Wednesday, January 22, 2020 12:03:05 AM(UTC)
Support

Rank: Official support

Joined: 2/23/2008(UTC)
Posts: 11,273

Thanks: 878 times
Was thanked: 451 time(s) in 428 post(s)
Thanks for the report. We will look at this tomorrow.
Henrik
Support
http://www.visualcron.com
Please like VisualCron on facebook!
Offline Support  
#5 Posted : Wednesday, January 22, 2020 7:56:43 PM(UTC)
Support

Rank: Official support

Joined: 2/23/2008(UTC)
Posts: 11,273

Thanks: 878 times
Was thanked: 451 time(s) in 428 post(s)
Please test this build and let us know: https://www.visualcron.c....aspx?g=posts&t=9855
Henrik
Support
http://www.visualcron.com
Please like VisualCron on facebook!
Offline Jon Tofte-Hansen  
#6 Posted : Thursday, January 23, 2020 11:12:08 AM(UTC)
Jon Tofte-Hansen

Rank: Paid support

Joined: 2/4/2016(UTC)
Posts: 112
Denmark
Location: Hovedstaden, Copenhagen

Thanks: 8 times
Was thanked: 17 time(s) in 13 post(s)
Hmm, that is worse! Now the Oracle connections doesn't work at all.

I cannot get the file upload to work but this is some errors (running a task, testing a connection, opening connection in SQL Explorer):


Exception in Task: License not found. Please view "Licensing" topic in dotConnect Universal documentation for details or contact Devart technical support.

Connection test failed. Error: License not found. Please view "Licensing" topic in dotConnect Universal documentation for details or contact Devart technical support.

System.ArgumentException: License not found. Please view "Licensing" topic in dotConnect Universal documentation for details or contact Devart technical support.
at Devart.Data.Universal.UniConnection.c()
at Devart.Data.Universal.UniConnection.Open()
at DataAccess.DatabaseObjects(String ConnectionID, Boolean& Success, VariableReplacerClass VR) in C:\git\code\VisualCron\SQL Explorer\BusinessLogic\DataAccess.vb:line 1622
DatabaseObjects
at Devart.Data.Universal.UniConnection.c()
at Devart.Data.Universal.UniConnection.Open()
at DataAccess.DatabaseObjects(String ConnectionID, Boolean& Success, VariableReplacerClass VR) in C:\git\code\VisualCron\SQL Explorer\BusinessLogic\DataAccess.vb:line 1622
Offline Support  
#7 Posted : Thursday, January 23, 2020 6:42:30 PM(UTC)
Support

Rank: Official support

Joined: 2/23/2008(UTC)
Posts: 11,273

Thanks: 878 times
Was thanked: 451 time(s) in 428 post(s)
Please try to re-download and re-install again: https://www.visualcron.c....aspx?g=posts&t=9855
Henrik
Support
http://www.visualcron.com
Please like VisualCron on facebook!
Offline Jon Tofte-Hansen  
#8 Posted : Thursday, January 30, 2020 9:16:36 AM(UTC)
Jon Tofte-Hansen

Rank: Paid support

Joined: 2/4/2016(UTC)
Posts: 112
Denmark
Location: Hovedstaden, Copenhagen

Thanks: 8 times
Was thanked: 17 time(s) in 13 post(s)
Hi. I apparently missed a notification (and had some other stuff to do), so I didn't see the latest reply until now, sorry.

With the latest version downloaded now the ordinary connections work again but the Connection Explorer against Oracle connections is stil not working.

Error:
System.ArgumentException: License not found. Please view "Licensing" topic in dotConnect Universal documentation for details or contact Devart technical support.
at Devart.Data.Universal.UniConnection.c()
at Devart.Data.Universal.UniConnection.Open()
at DataAccess.DatabaseObjects(String ConnectionID, Boolean& Success, VariableReplacerClass VR) in C:\git\code\VisualCron\SQL Explorer\BusinessLogic\DataAccess.vb:line 1622
DatabaseObjects
at Devart.Data.Universal.UniConnection.c()
at Devart.Data.Universal.UniConnection.Open()
at DataAccess.DatabaseObjects(String ConnectionID, Boolean& Success, VariableReplacerClass VR) in C:\git\code\VisualCron\SQL Explorer\BusinessLogic\DataAccess.vb:line 1622
Offline Jon Tofte-Hansen  
#9 Posted : Thursday, February 6, 2020 3:44:12 PM(UTC)
Jon Tofte-Hansen

Rank: Paid support

Joined: 2/4/2016(UTC)
Posts: 112
Denmark
Location: Hovedstaden, Copenhagen

Thanks: 8 times
Was thanked: 17 time(s) in 13 post(s)
Any news on this issue?
Offline Support  
#10 Posted : Friday, February 7, 2020 9:11:58 AM(UTC)
Support

Rank: Official support

Joined: 2/23/2008(UTC)
Posts: 11,273

Thanks: 878 times
Was thanked: 451 time(s) in 428 post(s)
We cannot reproduce this with the latest build. Please export your Job and the Connection and send to support@visualcron.com. You can of course update any password before exporting.
Henrik
Support
http://www.visualcron.com
Please like VisualCron on facebook!
Offline Support  
#11 Posted : Wednesday, February 12, 2020 1:18:05 PM(UTC)
Support

Rank: Official support

Joined: 12/1/2015(UTC)
Posts: 299

Thanks: 44 times
Was thanked: 15 time(s) in 14 post(s)
This is now solved in our latest build (9.1.5)
Michael
Support
http://www.visualcron.com

Please like VisualCron on facebook!
Users browsing this topic
Guest
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Scroll to Top