Teams Message - Error in Active Job Variable Reference - VisualCron - Forum

Community forum

andrew.killion
2019-05-30T13:31:34Z
The new Microsoft Teams functionality is great! Truly going to make triggering processes and communicating results to our end users so much easier and reliable.
I have found what could be a bug that I would like to know if anyone else is experiencing. I created a Teams Notification so I could post a message to a Team Channel every time a workflow completes. However, I could not get it to correctly utilize the Job/Active/Name variable to post the name of the Job it is running from. Instead it materialized the name of another job from my list of workflows. None of the other Job/Active/{attributes} worked either... like Execution time, Exited, etc.
Support
2019-05-30T14:14:20Z
Glad you like it!

It sounds unlikely that it would reference another Job. What exact Variable do you use? Also, please send a screenshot of using the Variable in the Variables browser.
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
andrew.killion
2019-05-30T14:33:36Z
Employee Lookup Setup.png Resulting Message.png Notification Setup Screen.png Variable Used.png Here are the screenshots. The Notification Screen shows the variables that are being referenced from the Visual Cron Variable inventory.
The message that posted shows a job called BI ETL | _Setup Nightly Teams Message Step 2, however the job I ran was called Employee Lookup.
Support
2019-05-31T07:57:35Z
Could you try to add another On complete Notification but Send Email. Please use the exact same text of Variables. Please let us know if it produces the same result.
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
andrew.killion
2019-05-31T13:07:13Z
Henrik

I have used the email notification for several of my jobs, exact same variables, and it works perfectly. Always uses the attributes of the job running the notification for the variable assignments. So, the email version of notifications does not produce the same results. It produces the correct results.
Support
2019-06-04T09:03:59Z
Originally Posted by: andrew.killion 

Henrik

I have used the email notification for several of my jobs, exact same variables, and it works perfectly. Always uses the attributes of the job running the notification for the variable assignments. So, the email version of notifications does not produce the same results. It produces the correct results.



Sorry, I lost you. What is the difference when it does work and it doesn't?
Henrik
Support
http://www.visualcron.com 
Please like  VisualCron on facebook!
andrew.killion
2019-06-10T13:16:39Z
The variables work when used with EMAIL NOTIFICATIONS.

They do NOT work when used in the TEAMS NOTIFICATIONS.
Scroll to Top